Індія. Чому ціни на голубиний горох стрімко зростають

голубиний горох

Незважаючи на те, що Індія є найбільшим виробником бобових, їй все ще не вистачає голубиного гороху, який їй доводиться імпортувати у великих кількостях, щоб заповнити розрив між попитом і пропозицією, повідомляє M.economictimes.

Очікується, що виробництво голубиного гороху буде нижчим у поточному врожайному році (липень-червень) через несезонні жовтневі дощі в Махараштрі та Карнатаці. Це підштовхнуло ціну на товар. За минулий фінансовий період Індія імпортувала 850 000 тонн голубиного гороху, щоб задовольнити внутрішній попит. За другою попередньою оцінкою виробництво голубиного гороху оцінювалося в 3,66 млн тонн, зниження на 13% з 4,22 млн тонн, оцінених у 2021-22 рр. Індія імпортує бобові з М’янми та східноафриканських країн, таких як Танзанія, Мозамбік і Судан.

Індія, ймовірно, імпортує мільйон тонн голубиного гороху в маркетинговому році 2023-24, щоб задовольнити внутрішній попит. Торговці та виробники зернобобових звернулися до уряду з проханням підвищити мінімальну ціну підтримки (MSP) голубиного гороху, щоб заохотити фермерів вирощувати його більше.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!