Індійські покупці вирішили скасувати закупівлю 75 000 тонн пальмової олії та переключитися на конкуруючі олії

Джерело:  Oilworld
олії

Індійські покупці вирішили скасувати закупівлю 75 000 тонн пальмової олії вперше за багато років і перейти на конкуруючі м’які олії, такі як соняшникова олія та соєва олія, повідомили Reuters п’ять представників галузі.

Пальмова олія зазвичай продається зі знижкою в порівнянні з м’якими оліями, але обмеження на імпорт з боку провідного виробника Індонезії допомогли підвищити ціну на пальмову олію, зробивши олію та соєву олію більш привабливими для покупців.

Це спонукало деяких індійських покупців скоротити закупівлю пальмової олії для поставок у травні та збільшити імпорт м’якої олії. Вони можуть зробити це через взаємні угоди з імпортерами про відміну продажів – процес, відомий у місцевому масштабі як «вимивання».

Це дозволяє покупцеві продати товар назад продавцю на основі формули ціноутворення, що включає переважну ринкову ціну.

Зниження імпорту пальмової олії Індією, найбільшим у світі покупцем рослинних олій, може вплинути на ціни на пальмову олію в Малайзії, але підтримати ціни на соєву та соняшникову олію.

За словами Сандіпа Баджорії, виконавчого директора Sunvin Group, брокерської та консалтингової фірми, кілька покупців вирішили відмовитися від продажу через негативну маржу, яка переважає на місцевому ринку.

Імпорт сирої пальмової олії (CPO) в даний час пропонується за ціною близько 1050 доларів США за тонну, включаючи вартість, страхування та фрахт (CIF), в Індії з доставкою в травні, в той час як пальмова олія, імпортована в останні кілька місяців, коштувало від 1000 до 1010 доларів. сказали ділери.

“Промивки” відносно рідкісні в індійській промисловості з виробництва рослинних олій, і їхня кількість зазвичай невелика і становить від 5 000 до 10 000 тонн, сказав дилер з Мумбаї, який працює в міжнародній торговій компанії.

«Велике зниження цін відбувається через незвичайний рух цін на пальмову олію. Вони ростуть навіть тоді, коли інші олії падають останні кілька місяців», — сказав дилер з Мумбаї.

Чутливі до ціни азіатські покупці традиційно покладаються на пальмову олію через низьку вартість та швидку доставку. Але пальмова олія стала дорожчою, тоді як ціни на м’яку олію впали, частково через рекордний урожай ріпаку.

Знижка пальмової олії в порівнянні з конкуруючими оліями становила 500 доларів у грудневому кварталі, але тепер вона має маленьку премію понад 30 доларів за тонну в порівнянні з олією для постачання в травні, кажуть дилери.

За словами Раджеша Патель, керуючого партнера GGN Research, індійські покупці замінюють пальмову олію соєвою та соняшниковою олією під час постачання в травні.

За словами дилерів, імпорт пальмової олії до Індії в травні може впасти до 700 000 тонн порівняно із середньомісячним імпортом у 879 000 тонн досі у 2022/23 маркетинговому році, що закінчується 31 жовтня.

Індія закуповує пальмову олію переважно в Індонезії, Малайзії та Таїланді. Він імпортує соєву та соняшникову олію з Аргентини, Бразилії, Росії та України.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!