Імпорт сої до Таїланду зросте до 4 млн тонн у 2023/24 МР, – прогноз

Джерело:  OleoScope
соя

Таїланд у сезоні-2022/23 закупить близько 3,9 млн тонн соєвих бобів, а вже у 2023/24 МР цей показник може підрости до 4 млн тонн, вважають фахівці закордонної сільськогосподарської служби Міністерства сільського господарства США (FAS USDA). Невелике зростання, на думку експертів, буде зумовлене відновленням економіки та збільшенням попиту на корми з боку птахівничого та свинарського сектору.

Таїланд, в якому зараз проживає близько 72 млн осіб, вкрай залежний від імпорту соєвих бобів, які регіон надалі використовує для випуску олії, продуктів харчування, кормів і т.д. Внутрішнє виробництво олійної при цьому незначне і становить лише 50-60 тис. тонн.

Національна Асоціація комбікормових заводів прогнозує, що попит на корми цього року збільшиться на 5%, а найбільш підвищений інтерес, як очікується, буде у свинарів.

«Попит на сою у харчовій промисловості також продовжить зростати на тлі збільшення кількості іноземних туристів до рівня, що передував пандемії», – йдеться у повідомленні FAS Post Bangkok.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!