Імпорт кукурудзи до Марокко скоротиться через посуху в Аргентині

Джерело:  Зерно Он-Лайн
кукурудза

Річний імпорт кукурудзи в Марокко з Аргентини скоротиться у 2023 році через посуху та неврожай у латиноамериканській країні, 12 березня повідомляє Міністерство сільського господарства США (USDA).

За прогнозами відомства, імпорт кукурудзи до Марокко з Аргентини знизиться до 2,3 млрд. тонн порівняно з 2,5 млрд. тонн роком раніше.

Загальний експорт кукурудзи з Аргентини скоротиться з 33 мільярдів тонн 2022 року до 29 мільярдів тонн 2023 року. Цього року країна зіткнулася з найсильнішою посухою за понад 60 років.

Американська країна є найбільшим у світі експортером переробленої сої і займає третє місце з кукурудзи. Прогноз урожаю сої та кукурудзи на 2023 рік залишається вкрай низьким.

“Ми стикаємося з безпрецедентною кліматичною подією”, – сказав Reuters голова відділу економічних досліджень аргентинської біржі Rosario Хуліо Кальсада.

За його словами, фермери можуть зіткнутися із сукупними збитками у розмірі $14 млрд і скороченням виробництва на 50 мільйонів тонн сої, кукурудзи та пшениці.

«Це безпрецедентно, що три врожаї виявилися низькими. Ми всі чекаємо на дощ», — сказав він.

Посуха настала у той час, коли країна вже зіткнулася з економічними потрясіннями, інфляція досягла 99%, а зовнішній борг країни продовжує зростати.

«Ситуація драматична», — заявив голова палати торгових портів та органу з виробництва сої Луїс Субісаррета в повідомленні Reuters.

«Це впливає на всю економічну ситуацію в країні та надходження іноземної валюти в дуже критичний для Аргентини момент», — нарікав він.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!