Грузія довела частку внутрішнього виробництва пшениці до 30% за 2 роки

Джерело:  КазахЗерно.kz

З кожним роком у Грузії збільшується частка місцевого зерна у загальному споживанні. У 2021-2022 рр., за словами Отара Шамугія, міністра сільського господарства країни, спостерігали 60% збільшення його виробництва. З великою ймовірністю нікуди не подінеться така динаміка і в 2023 р.

Якщо 2020 р. грузинські аграрії вирощували лише 15% пшениці від внутрішнього обсягу споживання, то вже 2022 р. цифра піднялася до 30%. Щоб і надалі нарощувати її виробництво, країна працює з міжнародними партнерами.

В останні місяці на внутрішньому ринку спостерігали падіння цін на борошно, оскільки був приплив дешевого імпорту з РФ. Через це виникла загроза для грузинських борошномелів та аграріїв: вони потрапили у неконкурентне середовище. Тому на 5 місяців запровадять імпортне мито на борошно. Міра набуде чинності 10 червня, і не продовжуватиметься згодом (поки про це офіційно не оголошували). Від цього покращиться становище аграріїв. Борошномельні комбінати закуповуватимуть у них зерно у пріоритетному порядку.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!