Ф’ючерси на зерно та сою у Чикаго у вівторок закрилися майже без змін

Джерело:  Oilworld
доллар микс

Ф’ючерси на зерно та сою в Чикаго у вівторок закрилися майже без змін або вище, оскільки трейдери оцінювали вплив низки країн, що забороняють українське зерно, і майбутнє угоди щодо чорноморського зерна залишалося під сумнівом.

Ринки також чекали на дощі у Сполучених Штатах, які, ймовірно, уповільнять терміни посіву.

Польща погодилася зняти заборону на транзит українського зерна та продуктів харчування, але Україна заявила, що угода воєнного часу, яка дозволяє їй безпечно відправляти зерно з портів Чорного моря, все ще перебуває під загрозою.

Однак у Румунії правляча Соціал-демократична партія (СДП) заявила, що попросить коаліційний уряд схвалити тимчасову заборону на імпорт українського зерна, оскільки дедалі більше східноєвропейських країн висловлюють стурбованість щодо притоку дешевшого зерна.

Очікується, що міністр закордонних справ Росії обговорить угоду щодо чорноморського зерна з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем під час візиту до Нью-Йорка наступного тижня, повідомив російський чиновник.

Найактивніший контракт на пшеницю на товарній біржі Чикаго CBOT подорожчав на 1-1/2 цента по $6,98 за бушель після того, як раніше досяг сесійного максимуму з 29 березня.

Соєві боби CBOT виросли на 2-1/4 цента до $15,19-1/4 за бушель, а кукурудза зросла на 1 цент до $6,77-1/2 за бушель.

Сільськогосподарська консалтингова компанія Sovecon підвищила прогноз експорту російської пшениці на 2022/23 рік на 0,4 млн тонн до 44,5 млн тонн.

До кінця тижня на Середньому Заході США прогнозувалися дощі, що викликало побоювання з приводу затримок із посівом кукурудзи та сої, кажуть аналітики.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!