Ф’ючерси на сою в США підскочили до двотижневого максимуму

Джерело:  Oilworld
соя

Ф’ючерси на сою в США підскочили до двотижневого максимуму в середу після того, як Міністерство сільського господарства США (USDA) несподівано знизило свій прогноз урожаю до США та збільшило імпорт найбільшим покупцем сої Китаєм у щомісячному звіті.

Однак зростання цін на сою стримувалося очікуваннями великих урожаїв у Південній Америці, які конкуруватимуть із постачаннями зі США на світовому ринку, повідомляє Рейтер.

Ф’ючерси на кукурудзу закрилися майже без змін протягом дня, оскільки скорочення попиту з боку експортерів і виробників етанолу із боку Міністерства сільського господарства США значною мірою нівелювало підтримку із боку прогнозу найменшого збору.

Пшениця знизилася, оскільки уряд знизив свій прогноз пропозиції менше, ніж консенсусна торговельна оцінка.

Листопадові соєві боби товарної біржі Чикаго подорожчали на 19-3/4 цента по 13,96 долара за бушель, що є найвищим показником з 30 вересня. Активно торгуемые договори зіткнулися з верхнім технічним опором близько рівня 14 доларів та її 20- і 50-дневных ковзних середніх.

Груднева кукурудза залишалася стабільною на рівні 6,93 долара за бушель, тоді як груднева пшениця CBOT впала на 18-3/4 цента до 8,82-1/4 долара за бушель.

Міністерство сільського господарства США повідомило, що врожаї кукурудзи та сої в країні будуть меншими, ніж прогнозувалося раніше, що викликає побоювання з приводу нестачі світових запасів. Аналітики в середньому очікували на скорочення виробництва кукурудзи, але зростання врожаю сої.

“Великим сюрпризом стало скорочення виробництва сої”, – сказав Карл Сетцер, аналітик товарних ризиків AgriVisor.

“Але якщо ви подивіться на виробництво в Південній Америці, яке Міністерство сільського господарства США трохи збільшило, і ви подивіться на глобальні поставки, які також трохи збільшилися, все це трохи пом’якшує новини”, – сказав він.

Трейдери зерна продовжують стежити за постачанням зерна з Чорноморського регіону. Пшениця та кукурудза у понеділок піднялися до тримісячного максимуму.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!