Ф’ючерси на сою в Чикаго розвернулися і закрилися зниженням після підвищення прогнозу у Бразилії

Джерело:  Oilworld
соя

Ф’ючерси на сою в Чикаго розгорнулися і закрилися зниженням у вівторок через зростання прогнозів виробництва в Бразилії, ф’ючерси на кукурудзу та пшеницю також знизилися, оскільки ринки уважно стежили за очікуваним підвищенням ставки Федеральної резервної системи.

Пшениця та кукурудза, як і раніше, обмежені розширенням експортного коридору Чорного моря з України, в той час як покращення умов для пшениці в деяких штатах США та дощі, які очікуються в Бразилії, та посуха в Аргентині також стримують ціни на зерно.

Соєві боби впали після того, як бразильська консалтингова агенція Agroconsult підвищила оцінку врожаю сої в країні до рекордних 155 млн тонн із 153 млн тонн раніше після дослідження посівних площ сої по всій країні. Очікується, що цього року Бразилія експортує 96 млн. тонн сої, що є рекордом. Бразилія також експортує понад 50 млн. тонн кукурудзи цього сезону, повідомляє Agroconsult, посилаючись на сприятливий прогноз загального виробництва кукурудзи в країні, незважаючи на очікуване скорочення посівних площ у деяких штатах.

Найактивніший контракт на сою на товарній біржі Чикаго (CBOT) подешевшав на 19 центів до 14,67 долара за бушель після зростання до 14,97 долара на початку сесії.

Котирування пшениці CBOT подешевшали на 17,1/2 цента до 6,83-1/4 долара за бушель, тоді як кукурудза подешевшала на 3 центи до 6,30 долара за бушель.

Інвестори очікували, що Федеральна резервна система США займе менш агресивну позицію в оголошенні процентної ставки у середу.

“Я думаю, що всі просто поводяться стримано, поки не отримають хоч якусь вказівку на те, що ФРС збирається робити з їхньою політикою”, – сказав Дейл Дурчхольц, товарний аналітик Grain Cycles, повідомляє Рейтер.

Зернові ринки стежили за перспективами врожаю. Урожай зерна в Україні в 2023 році, ймовірно, впаде до 44,3 млн. тонн з 53,1 млн. тонн у 2022 році, через скорочення посівних площ показав прогноз міністерства сільського господарства України в понеділок.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!