Ф’ючерси на сою у США закрили тиждень зниженням

Джерело:  Oilworld
соя доллар

Ф’ючерси на сою в США закрили тиждень зниженням у п’ятницю, збільшивши втрати, оскільки Сполучені Штати, друга за величиною країна-виробник сої у світі, закупили дешеві бразильські боби.

Падіння цін через сильні місцеві постачання та зниження попиту зробило Бразилію привабливим джерелом для соєвих бобів: принаймні два судна, що перевозять 79 150 тонн бразильського продукту, вирушать до США в найближчі кілька днів, згідно з даними про доставку.

“Соєві боби також торгуються на новинах про те, що бразильські соєві боби переміщуються на північ, на південний схід США”, – сказав Арлан Судерман, головний економіст StoneX із сировинних товарів, у записці для клієнтів. «Зазвичай це більш психологічно впливає на ринок, ніж фундаментальне, але сприйняття — це реальність на ринку», повідомляє Рейтер.

За словами аналітиків, ф’ючерси на кукурудзу закрилися в мінусі через закриття довгих позицій та позитивний прогноз погоди для посівів у США.

Пшениця також впала, оскільки ринки стежили за розвитком переговорів щодо українського експорту та стежили за прогнозами полегшення дощу в частинах Рівнин США, що постраждали від посухи.

Найбільш активні липневі контракти на сою на товарній біржі Чикаго SN3 подешевшали на 19,5 цента до 14,49 долара за бушель.

Липневий індекс CBOT з кукурудзи знизився на 10-3/4 цента до 6,15-1/4 долара за бушель, а пшениця закрилася на 7 центів до 6,73 долара за бушель.

Зернові ринки, як і раніше, стикалися з невизначеністю щодо експорту з України, незважаючи на поновлення перевірок судів у рамках угоди Чорним морем та плани Європейського Союзу дозволити продовження транзиту українського зерна через східні держави ЄС.

Угода, що дозволяє безпечний експорт українського зерна Чорним морем, може почати згортатися наступного тижня.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!