Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію у вівторок виросли

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у червні на Малайзійській біржі деривативів Bursa закрився у вівторок на рівні 3785 рінггітів (846,76 долара США) за тонну після зростання на 1,82% на початку дня. Контракт падав три сесії поспіль до найнижчого рівня закриття майже за сім тижнів напередодні.

“Зміцнення ринггіту, відсутність послідовних покупок і поступове поліпшення виробництва в міру того, як паводки стримують зростання”, – сказав трейдер з Куала-Лумпура, додавши, що вищі ціни на сиру нафту надають підтримку контракту, повідомляє Рейтер.

Малайзійський рінггіт, контрактна валюта торгівлі, зріс на 0,29% у вівторок. Більш сильний рінггіт робить пальмову олію дорожчою для власників іноземної валюти.

За словами трейдера, учасники ринку також очікували на рішення Федеральної резервної системи США за базовою процентною ставкою овернайт у середу, оскільки інвестори залишаються у напрузі у розпал глобальної банківської напруженості.

Експорт продукції з пальмової олії з Малайзії за період з 1 по 20 березня зріс на 19,8–29,8% порівняно з попереднім місяцем, свідчать дані сюрвеєрської служби Intertek Testing Services та незалежної інспекційної компанії AmSpec Agri Malaysia.

Виробництво пальмової олії в Індонезії у 2023/24 році очікується на рівні 46 мільйонів метричних тонн (млн тонн), що на 3% більше, ніж попереднього року, йдеться у звіті Міністерства сільського господарства США (USDA)

Нафта зросла у вівторок, продовживши відновлення з 15-місячного мінімуму, досягнутого напередодні, оскільки порятунок Credit Suisse послабив побоювання щодо ризиків глобального банківського сектора, які можуть вплинути на економічне зростання та стимулювати попит. Вищі ціни на сиру нафту роблять пальмову олію привабливішою сировиною для біодизеля.

Найактивніший контракт Dalian на соєву олію подешевшав на 0,59%, а контракт на пальмову олію впав на 1,32%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго знизилися на 0,14%.

(1 долар = 4,4700 ринггіт)

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!