Ф’ючерси на кукурудзу в США зросли майже до двомісячного максимуму в понеділок

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на кукурудзу в США виросли до майже двомісячного максимуму в понеділок, оскільки трейдери турбувалися про дощі, що розчаровують, у вихідні та посушливі умови, які негативно позначаються на врожаях у деяких частинах сільськогосподарського поясу Середнього Заходу, повідомили аналітики.

Ф’ючерси на пшеницю пішли за цим, отримавши додаткову підтримку від напруження в Чорноморському регіоні. Ф’ючерси на сою були різноспрямованими: прилеглі контракти впали на тлі слабкого експортного попиту та фіксації прибутку після сильного зростання минулого тижня, тоді як наступні місяці спостерігалося скромне зростання.

Станом на вечір за Грінвічем липнева кукурудза від торгової палати Чикаго подорожчала на 12 центів до 6,16-1/4 долара за бушель після досягнення 6,23-3/4 долара, найвищого рівня з 21 квітня.

Липнева пшениця CBOT подорожчала на 4-3/4 центи до 6,35 долара за бушель. Липневі соєві боби подешевшали на 14 центів до 13,72-1/2 долара за бушель, тоді як листопадовий контракт нового врожаю, що становить урожай сої 2023 року, подорожчав на 1 цент до 12,05-1/4 долара.

У центрі уваги залишалися погодні умови для врожаю та сухі ґрунти в деяких районах Середнього Заходу. Аналітики, опитані агентством Reuters, у середньому очікують, що Міністерство сільського господарства США (USDA) знизить свої оцінки стану посівів кукурудзи та сої у США у щотижневому звіті про хід роботи.

Міністерство сільського господарства США у своєму щотижневому звіті про стан урожаю в понеділок оцінило 61% врожаю кукурудзи в США у хорошому чи відмінному стані, що на 3 процентні пункти нижче, ніж тиждень тому, і нижче за середній показник у опитування Рейтер.

Дванадцять аналітиків, опитаних агентством Reuters, в середньому очікували, що рейтинги кукурудзи впадуть на 2 відсоткові пункти до 62% від «добре» до «відмінно», з оцінками від 59% до 64% «добро-відмінно».

Міністерство сільського господарства США також знизило оцінку врожаю сої в США на 3 процентні пункти до 59% від хорошої до відмінної, що нижче за середню оцінку аналітиків у 60%. Оцінки аналітиків варіювалися від 57% до 62% від «добре» до «відмінно». Міністерство сільського господарства США заявило, що до неділі було засіяно 96% урожаю сої, що відповідає очікуванням.

Сполучені Штати є другим у світі експортером кукурудзи та соєвих бобів після Бразилії.

Наголошуючи на впливі посушливих умов на Середньому Заході, рейтинги кукурудзи в США падали кожний з двох тижнів з тих пір, як Міністерство сільського господарства США спочатку оцінило 69% урожаю від хорошого до відмінного станом на 28 травня. Приблизно 45% кукурудзяного поясу США засухували станом на 6 червня, за даними USDA.

“Хоча кількість опадів нижче середнього в першій половині червня була корисною для польових робіт, рівень вологості грунту залишається низьким, а умови посухи погіршилися на великих ділянках штату”, – заявив міністр сільського господарства Айови Майк Наіг. Айова є найбільшим виробником кукурудзи в США та другим штатом з виробництва сої після Іллінойсу.

Розрізнені зливи у вихідні принесли довгоочікувану вологу деякі райони Середнього Заходу. Тим не менш, космічна технологічна компанія Maxar повідомила у щоденній замітці про погоду: «Очікується, що дощ буде обмежений на більшій частині кукурудзяного поясу цього тижня, що підтримує побоювання з приводу посухи».

Міністерство сільського господарства США оцінило 60% урожаю ярої пшениці в США від хорошого до відмінного порівняно з 64% тиждень тому і нижче за середню оцінку аналітиків у 63%.

Урожай озимої пшениці у США, що постраждала від посухи, був готовий на 8% порівняно з 4% до 4 червня, але відстає від середньої оцінки аналітиків у 10%. Рейтинги стану озимої пшениці покращилися до 38% від «добре» до «відмінно», що вище за середню оцінку аналітиків у 37%.

“Протягом вихідних короткочасні дощі на місцях підвищили вологість верхнього шару ґрунту, але деякі райони все ще потребують дощу”, – йдеться у щоденній замітці про погоду для сільськогосподарських культур Управління головного економіста Міністерства сільського господарства США.

Ціни на пшеницю зросли на тлі побоювань щодо Чорноморського експортного коридору зерна.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!