Ель-Ніньйо може скоротити врожайність австралійської пшениці

Джерело:  Зерно Он-Лайн
пшеница

Урожай пшениці в Австралії може постраждати через посушливу погоду, спричинену кліматичним феноменом Ель-Ніньйо у другій половині 2023 р., попереджає консалтингова компанія Basis Commodities. Про це повідомляє агентство Reuters.

“Ла-Нінья продовжує слабшати в міру підвищення температури води в тропічній частині Тихого океану”, – заявив Крістофер Вітвелл, керуючий директор Basis Commodities, на зерновій конференції в Сінгапурі. «Моделі вказують на нейтральні умови у березні-травні. Існує підвищений ризик розвитку Ель-Ніньйо в середині-кінці 2023 р., що скоротить кількість опадів в Австралії нижче за середній рівень».

Австралійське метеорологічне бюро повідомило цього тижня, що явище Ла-Нінья, яке викликало рекордну кількість опадів в Австралії, слабшає. Через Ла-Ніньї температура поверхні води у східній частині Тихого океану нижче, ніж зазвичай, тоді як вода на заході тропічної частини Тихого океану тепліша, ніж зазвичай. В результаті, східний вітер приносить рясні дощі у східну та центральну частину Австралії.

На даний момент вологість ґрунту в більшості районів країни достатня для розвитку пшениці, сівба якої розпочнеться наступного місяця.

«Ми у добрій формі. Ми мали досить прохолодне літо», — сказав Крістофер Вітвелл.

Попередні три роки Австралія збирала рекордні врожаї пшениці.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!