Експорт продукції з малазійської пальмової олії з 1 по 15 березня зріс на 55-72%

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Експорт продукції з малазійської пальмової олії з 1 по 15 березня зріс на 55-72% порівняно з тим же періодом у лютому, оскільки постачання до Індії зросло напередодні мусульманського свята Курбан-байрам, згідно з даними вантажних інспекторів.

Найбільший виробник Індонезії заявив, що забезпечуватиме виконання зобов’язань внутрішнього ринку, щоб виробники пальмової олії продавали 450 000 тонн дешевої рослинної олії в країні в березні, щоб забезпечити постачання напередодні ісламських свят, після того, як у лютому цілі не були досягнуті, заявив міністр торгівлі країни раніше цього тижня.

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію падали два тижні поспіль у п’ятницю до найнижчого рівня за шість тижнів, відстежуючи падіння цін на соєву олію, хоча сильні дані щодо експорту обмежили втрати.

Контракт на пальмову олію з постачанням у червні на Малайзійській біржі похідних інструментів Bursa подешевшав на 0,31% до 3921 рінггіту (874,64 долара) за тонну.

«Ми відстежуємо зовнішній рух, а саме зниження Даляня, а також рух соєвої олії у Чикаго. Прямо зараз ринок нервує в очікуванні рішень Федерального комітету з відкритих ринків за процентними ставками наступного тижня», – сказав трейдер з Куала-Лумпура, повідомляє Рейтер.

Проте сильні дані щодо експорту та ймовірне низьке виробництво через нещодавню повінь підтримали контракт, додав трейдер.

Найактивніший контракт Dalian на соєву олію подешевшав на 0,70%, а контракт на пальмову олію зріс на 0,75%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго знизилися на 0,61 % .

Пальмова олія може повторно протестувати підтримку на рівні 3892 рінггітів за тонну, прорив нижче за яку може призвести до падіння в діапазоні 3810-3856 ринггітів, сказав технічний аналітик Reuters Ван Тао.

(1 долар = 4,4830 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!