Експерт закликав малайзійських виробників зайнятися пересадкою олійних пальм для збільшення виробництва

Джерело:  Oilworld

Малайзійські компанії, які виробляють пальмову олію, мають пересадити величезні гектари старих, непродуктивних пальмових дерев, щоб подолати стагнацію врожайності та зберегти свою конкурентоспроможність як другого за величиною виробника у світі, заявив у вівторок представник галузі.

Виробництво в країні Південно-Східної Азії, на частку якої припадає близько 23% світового виробництва пальмової олії, останні шість років залишалося на колишньому рівні на тлі попиту, що росте, на найдешевшу харчову олію у світі.

Урожайність впала майже до 40-річного мінімуму в 2020/21 маркетинговому році, внаслідок чого ціни злетіли до рекордно високих значень і прийшло зростання цін на продукти харчування, миючі засоби та інші товари на основі пальмової олії.

За останні 15 років темпи пересадки мали тенденцію до зниження, частково через те, що плантатори отримують вигоду з цін на пальмові плоди, повідомив агентству Reuters Карл Бек-Нільсен, співголова Круглого столу зі стійкого використання пальмової олії, наглядового органу галузі.

Старі пальмові олійні дерева непродуктивні, і їх зазвичай пересаджують урожайнішими саджанцями, стійкими до посухи та хвороб.

Але плантаційні компанії та дрібні землевласники відклали програми пересадки, обмеживши значне відновлення врожайності.

“Пересадіть або загинете. Нездатність своєчасно провести пересадку триває надто довго”, – сказав Бек-Нільсен, який також є виконавчим директором United Plantations.

“Якщо ця тенденція збережеться, ми побачимо, що наша прибутковість знизиться ще більше, і наша здатність конкурувати на міжнародному ринку також буде підірвана”.

Це ще важливіше, оскільки врожайність висока у виробників, що розвиваються в Латинській Америці та Африці, додав він.

Компанія Bek-Nielsen прогнозує виробництво в Малайзії в 2023 році на рівні 19 млн. тонн у порівнянні з 18,45 млн. тонн роком раніше.

Він прогнозує, що до 2023 року середня ціна на сиру пальмову олію становитиме від 3700 до 4200 рінггітів за тонну.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!