Ціни на зернові залишаться високими в наступному фінансовому році через зміну клімату та високий попит на світовому ринку

Єворо

Відповідно до звіту CRISIL (індійська аналітична компанія) ціни на зернові, швидше за все, не будуть зростати далі, як у недавньому минулому, але продовжуватимуть залишатися високими протягом наступного фінансового року через зміни клімату, високий глобальний попит і зростання внутрішнього попиту, повідомляє Financialexpress.

«Попит на світовому та внутрішньому ринках, а також запаси пшениці та рису, за оцінками, будуть нижчими на 12 % та 35 % відповідно у 2023 фінансовому році, що призведе до різкого збільшення цін на ці товари», — сказав Пушан Шарма, директор Дослідження, CRISIL Market Intelligence & Analytics.

Високі ціни на зернові та білки були головною причиною того, що роздрібна інфляція в Індії вийшла за межі допустимої зони RBI, причому загальний індекс споживчих цін (CPI) піднявся на 6,5%. Це було значно вище, ніж 6% значення, прогнозоване опитуванням Bloomberg.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!