Цільовий показник виробництва пшениці в Пакистані, ймовірно, знизиться на 1,7 млн тонн

Виробництво пшениці, ймовірно, залишиться на рівні близько 26,7 млн тонн проти передбаченої цілі виробництва пшениці в 28,4 млн тонн, повідомляє Business-standard.

Офіційні особи заявили, що виробництво пшениці в Пенджабі має стати серйозним ударом протягом поточного 2022-23 фінансового року на тлі негативних наслідків зміни клімату, а також заміни сільськогосподарських культур, посіву інших культур, крім пшениці, для прибутковості, повідомляє The News International.

Крім того, в наступному фінансовому році також загрожує дефіцит пшениці, і уряду доведеться розраховувати на імпорт пшениці, щоб задовольнити внутрішні потреби в основних продуктах харчування.

Імпорт пшениці зросте в той час, коли країна зіткнулася з найгіршою в історії кризою доларової ліквідності.

«Не буде іншого варіанту, окрім як імпортувати 3-3,5 млн тонн пшениці на наступний фінансовий рік, щоб задовольнити внутрішні потреби, а також потреби Афганістану», — підтвердили в розмові з The News International високопосадовці .

Крім того, Метеорологічна служба прогнозує сильні дощі протягом двох тижнів, починаючи з третього тижня березня, що вплине на виробництво пшениці.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!