Бразильські фермери розповіли про перспективи сої у новому сезоні

Джерело:  OleoScope
соя

Бразильські сільгоспвиробники напередодні старту посівної кампанії соєвих бобів налаштовані оптимістично, незважаючи на те, що минулого сезону посуха в країні серйозно вплинула на підсумкові показники врожаю олійної, витрати на польові роботи різко зросли, а попит на культуру в Китаї послабшав. Про це повідомляє агентство Reuters.

Фермер Хосе Соарес зі штату Мату-Гросу розраховує, що внутрішнє виробництво сої в 2022/23 МР може відновитися.

“Є надія, що наступний урожай у Південній Америці буде рекордним, що дозволить збільшити світові запаси культури”, – сказав він.

Аграрій Альдо Ханель із Парани виділить під майбутній урожай сої всі доступні для нього ділянки землі, прагнучи запобігти втратам минулого сезону.

Кайрон Джакомеллі із північних районів Бразилії заявив, що скоротить внесення добрив на 20%, щоб заощадити. Він може розпочати сівбу на свій фермі вже цього тижня, хоча посівна традиційно набирає обертів лише після 20 вересня.

“Очікування позитивні після важкого минулого сезону”, – зазначив Джакомеллі.

Фермер Евандро Лермен сказав, що почне активно сіяти сою лише у жовтні, оскільки в окремих районах посилюються дощі. Однак, на відміну від попередніх сезонів, Лермен планує почекати з контрактами на свій майбутній урожай через невизначеність, пов’язану з жовтневими виборами у Бразилії та валютною волатильністю.

Маркос да Роса, який вирощує олійну Мату-Гросу, заявив, що почне сіяти після 8 жовтня, коли буде оптимальна погода, а свій майбутній урожай він також поки не реалізовує.

За інформацією консалтингової компанії Datagro, бразильські фермери вже законтрактували 16,2% сої врожаю-2022/2023.

Нагадаємо, що у новому сезоні валовий збір олійної у Бразилії очікується на рівні 145-150 млн тонн.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!