Бразильська компанія Abiove збільшила прогноз урожаю сої у 2023 році та прогноз на експорт

Джерело:  Oilworld
соя

Виробництво та експорт сої у Бразилії у 2023 році будуть вищими, ніж очікувалося, заявив у середу бразильська група Abiove, оскільки місцеві фермери збирають неймовірний урожай, попит у Китаї залишається високим, а аргентинські виробники борються з погодними проблемами, повідомляє Рейтер.

Тепер Abiove оцінює виробництво сої в Бразилії в рекордні 153,6 млн. тонн, що на 1 млн. більше, ніж останній прогноз у січні.

Новий прогноз виходить із того, що фермери прибрали понад 50% полів країни і показують збільшення на 18,2% порівняно з попереднім циклом, коли врожай постраждав від посухи у південних штатах.

“Прогнози на поточний цикл залишаються оптимістичними, вказуючи на рекордне виробництво сої в 153,6 млн тонн, в основному за рахунок відновлення історичної тенденції врожайності, а також розширення посівних площ”, – йдеться у заяві Abiove

За словами Abiove, прогноз експорту бразильської сої у 2023 році також був збільшений на 300 000 тонн до рекордних 92,3 млн тонн, що на 17,2% більше, ніж 78,7 млн тонн у 2022 році.

Abiove зберіг прогноз внутрішньої переробки сої на безпрецедентному рівні в 52,5 млн. тонн на 2023 рік, що на 1,6 млн. тонн більше, ніж у 2022 році.

Це також підвищило очікування щодо експорту соєвої олії та соєвого борошна, оскільки Аргентина, найбільший у світі постачальник того й іншого, стикається з різким скороченням постачання сої, пов’язаним із посухою, що дає можливість Бразилії продавати більше побічних продуктів.

В Abiove сказали, що експорт соєвої олії може досягти 2,15 млн. тонн у порівнянні з 1,75 млн. тонн у прогнозі січня. Що стосується соєвого шроту, Abiove підвищила прогноз експорту до 20,7 млн тонн порівняно з 20 млн тонн.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!