Бразилія у березні може вдвічі збільшити експорт сої

У поточному місяці Бразилія може збільшити обсяги експорту соєвих бобів більш ніж удвічі до лютого 2023 р. – до 14,7 млн тонн. Такі дані оприлюднили аналітики Національної асоціації експортерів Anec, наголосивши, що приріст в експорті олійної до березня 2022 р. може становити приблизно 21% (12,2 млн тонн).

«Зокрема, у портах країни з відправкою з 5 по 11 березня підготовлено 3,99 млн тонн олійної (тижнем раніше – 2,79 млн тонн)», – йдеться у матеріалах.

Щодо готової продукції, то реалізація соєвого шроту в березні з Бразилії може досягти 1,91 млн тонн (1,29 млн тонн – у лютому; 1,37 млн тонн – у березні 2022 р.)

При цьому поставки кукурудзи і пшениці в цей же період очікуються не вище за рівень у 803,2 тис. тонн і 612,8 тис. тонн відповідно.

На даний момент Бразилія є найбільшим виробником сої в світі. Тропічний клімат і відносна доступність простору роблять цей регіон ідеальним для вирощування не тільки соєвих бобів, але й кукурудзи – проте ці дві культури переважно йдуть на зовнішні ринки, покриваючи більшу частину потреб усього світового ринку.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!