Австралія у лютому скоротила експорт каноли

Джерело:  OleoScope
рапс

Понад 597,7 тис. тонн каноли було реалізовано з Австралії на зовнішні ринки за підсумками лютого 2023 р. Порівняно з попереднім місяцем (січень 2023 р.) показники експорту олійної культури знизилися приблизно на 16% – з 713,2 тис. тонн. Про це повідомляє Grain Central із посиланням на дані Національного статистичного бюро (ABS).

«Обсяги експорту австралійської каноли у лютому ц.р. були також дещо нижчими за показник аналогічного місяця роком раніше (608,5 тис. тонн)», – пояснюється в матеріалах.

Найбільше австралійської каноли у звітний період імпортувала Бельгія – майже 195 тис. тонн. Далі йдуть Нідерланди, які закупили понад 148 тис. тонн цієї культури. Замикає трійку Японія – 89,1 тис. тонн.

У топ-5 також входять Німеччина і Франція — 44,4 тис. тонн та 41,2 тис. тонн відповідно.

Варто зазначити, що незначні обсяги у другий місяць 2023 р. були також відправлені в Бангладеш, Канаду, Малайзію, Мексику, Непал, Нову Зеландію, Пакистан, Португалію та Південну Африку.

Загалом, за останні три місяці (грудень-лютий) Австралія відправила за кордон понад 2 млн тонн олійної. Як стверджують у Національній Федерації AOF (Australian Oilseeds Federation), цього сезону експорт каноли з країни може перевищити 6 млн тонн.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!