Алжир починає купувати борошномельну пшеницю на тендерах

пшениця

Державне зернове агентство Алжиру OAIC почало купувати продовольчу пшеницю в рамках міжнародного тендеру, який завершився в понеділок, повідомили європейські трейдери, повідомляє  Nasdaq.

За їх словами, початкові закупівлі становили близько $312 за тонну, включаючи фрахт (c&f). На ринку також говорили про торги вище та нижче цього рівня, із закупівлями за $310 за тонну c&f і навіть до $308, зроблених раніше в понеділок вдень перед різким підвищенням ф’ючерсів на пшеницю BL2K3 на Paris Euronext .

На ринку також говорили про високі угоди аж до $319 за тонну c&f, але, за словами трейдерів, основна маса досягла $312 за тонну c&f.

Пшеницю шукали для відвантаження у два періоди з основних регіонів постачання, включаючи Європу: 1-15 травня та 16-31 травня. Якщо товар надходить із Південної Америки чи Австралії, відправлення здійснюється на місяць раніше.

Алжир не оприлюднює результати своїх тендерів, а звіти базуються на торгових оцінках. Алжир є життєво важливим клієнтом для пшениці з ЄС, особливо з Франції.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!