Abiove підвищили прогноз експорту сої з Бразилії цього сезону

Джерело:  OleoScope
соя

Бразилія на тлі прогнозів відносного рекордного врожаю соєвих бобів (понад 150 млн тонн) може запропонувати світовому ринку в сезоні-2022/23 відразу 93,7 млн тонн олійної. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на нову оцінку фахівців Abiove, яка була підвищена щодо попередньої на 1,4 млн тонн.

«Коректування відбулося на тлі активного попиту Китаю та інших країн Азії», – говориться в повідомленні.

Крім того, експерти також збільшили прогноз експорту соєвого шроту з Бразилії в 2022/23 МР – з 20,7 млн тонн до 21 млн тонн.

«Це сталося завдяки переорієнтуванню попиту імпортерів з аргентинського на бразильський продукт», – додали в Abiove.

Раніше в Abiove підвищили оцінку валового збору сої до рекордних 153,6 млн тонн завдяки підвищенню врожайності в ц.р., яка на 18,2% перевищить результат минулого року.

Нагадаємо, що збиральна кампанія соєвих бобів Бразилії плавно наближається до своєї заключної фази, проте темпи весняно-польових робіт поки йдуть вкрай повільно. За даними Conab, до 8 квітня збирання врожаю олійної пройшло на площі в 78% від плану (+3% за тиждень), що поступається результатам попереднього року на звітну дату (85%).

На даний момент Бразилія є найбільшим виробником сої в світі. Тропічний клімат і відносна доступність простору роблять цей регіон ідеальним для вирощування не тільки соєвих бобів, а й кукурудзи – проте ці дві культури переважно йдуть на зовнішні ринки, покриваючи більшу частину потреб усього світового ринку.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!